Onze camping in Frankrijk

Eind 2009 besluiten Paula en Wim Vermeulen, na een werkzaam leven waar beide los van elkaar met diverse zaken bezig waren geweest, een periode iets gezamenlijk te gaan ondernemen. Een camping in Frankrijk leek wel wat. Na een periode van vergelijken is het oog gevallen op camping La Bedure in Luzy, een goede klik met de wethoudster gaf de doorslag. Op een warme lenteavond in 2009 wordt er in een plaatselijk restaurant door de burgemeester een overleg bepaald waar het hele gemeentebestuur en wij bij aanwezig zijn. Alle punten betreffende de aankoop van de camping worden besproken, aan het eind van de avond, na de nodige glaasjes wijn, wordt een akkoord bereikt.

Camping La Bedure in Frankrijk

De burgemeester neemt de laatste , leeg gedronken, wijnfles en beschrijft het etiket waaruit blijkt dat hij de camping overdraagt. Alle aanwezigen ondertekenen dit en de fles wordt ons met de sleutels van de camping overhandigd. Wij zijn vanaf dat moment de nieuwe eigenaars en kunnen de volgende dag aan de gang. De officiële overdracht is pas 1 jaar later maar in de tussentijd hebben wij de camping geopend en zijn gaan draaien. Afspraak was dat wij alles samen zouden gaan doen, geen hulp van derden aannemen en geen mensen in dienst nemen. De camping was verlopen, geen water ,elektra en riool meer, alles diende vernieuwd te worden.

Camping La Bedure draait!

Voor het grondwerk hebben wij machines ingehuurd en we zijn 16 maanden vrijwel onafgebroken aan de gang geweest om alles op orde te krijgen. Wij hebben zoveel als mogelijk de bestaande zaken behouden om daarmee eenvoud uit te stralen. Een eenvoudige camping zoals een Camping Municipale; wel met nieuw sanitair, onbeperkt warm water, familie ruimte’s, grote plaatsen met schaduw en electra etc. etc.

Ook het naastgelegen zwembad hebben wij onderhanden genomen, het is nu een mooi verwarmd groot wedstrijdbad en onze gasten kunnen het vrij gebruiken. Er is vanuit het dorp veel waardering voor de wijze waarop de camping veranderd is en men is blij met de toename van het aantal campinggasten. Het dorp heeft o.a. daardoor meer levendigheid. Regelmatig komen mensen uit het dorp langs voor een glaasje of een pizza gebakken in de houtoven.

Wij hebben vanaf de camping wandel- en fietsroutes uitgezet waar alle gasten in het dorp dankbaar gebruik van maken.

Nu na 10 jaar is de camping zeer goed bezocht door een grote verscheidenheid van gasten. Alle nationaliteiten komen langs, soms voor enkele dagen maar vaak voor langere tijd.  Met onze gasten maken wij  wandel-, fiets-, en mbt-tochten. In het voorseizoen gaan wij een aantal keer naar mooie plaatsen in de omgeving om daar rond te kijken en er wat van op te steken en daarna verzorgen wij dan een uitgebreide lunch in de open lucht.

Graag tot ziens,
op Camping La Bedure

www.campinglabedure