Kamperen in Nederland

Nederland is een kampeerland bij uitstek, met campings in alle soorten en maten is er voor elk wat wils. Kamperen in eigen land betekent vaak lekker dicht bij huis en dus geen ellenlange autotochten voor de boeg. Waarom ver reizen als Nederland ook zoveel te bieden heeft? Van uitwaaien aan de kust tot heerlijk wandelen in het bos of genieten op het water. Of wat dacht u van het bezoeken van de vele steden en dorpjes? Ontdek ons eigen land met de auto, op de fiets of met het openbaar vervoer. Met de goede infrastructuur hoeft u nooit lang te reizen om op mooie en afwisselende plekjes in ons veelzijdige Nederland te komen.

De campings in Nederland onderscheiden zich op vele gebieden van elkaar. Zo zijn er de natuurcampings die vaak uitblinken in hun éénvoud maar o zo mooi zijn. Ze liggen op de mooiste plekjes, zijn ruim van opzet en rust en ruimte is hier het motto. De éne keer tref je zeer eenvoudig sanitair aan en is er verder niets extra’s en moet je het doen met die mooie plek en de omgeving. Er zijn er echter ook die prachtige sanitaire voorzieningen bieden, waar verlichting op het terrein is, speelgelegenheid voor de kinderen is aangelegd en de centrale eampvuurplaats zorgt voor verbroedering en een goede sfeer. 

Op deze websites vind je meer informatie over kamperen in NL op natuurcampings:

https://www.logerenbijdeboswachter.nl

https://www.natuurkampeerterreinen.nl

Campings van een totaal aantal kaliber zijn accommodaties waar kamperen een heel ruim begrip is. Hier kan je met je tent, caravan, camper of vouwwagen terecht maar dat is niet alles. Zo zijn er bijzondere accommodaties te huur in de vorm van boomhutten, pipowagens, safari tenten, trekkershutten, boomtenten en tref je soms een heuse treinwagon aan om in te slapen. Het begrip ‘glamping’ is inmiddels overal doorgedrongen en is de metafoor van glamorous camping. Je begrijpt dat het je daarbij niet aan luxe ontbreekt.

Kamperen in Nederland; het kan overal en inmiddels ook altijd want zelfs het aantal wintercampings neemt toe en de echte die-hards onder ons kunnen hun tentje in de vrieskou opzetten en een winterse ervaring beleven zonder dat je tenen eraf vriezen.