Geschiedenis van Domaine de la Gagère

We schrijven 2020 en Naturistencamping Domaine de la Gagère gaat haar 27e seizoen in! In juni 1993 openden Thom en Betty Weterings een kleine camping met 12 plekken omdat er in de regio Bourgogne nauwelijks naturistencampings te vinden waren.

Perenboom in bloei voor het huis

Hoe het ooit begon
De camping is begonnen op het terrein van een oude schapenboerderij, genaamd La Gagère. De 2 hectare grond werd ooit aan de rentmeester van het nabij gelegen kasteel La Planche gegeven, vandaar de naam La Gagère, afgeleid van de gage. In 1829 bouwde hij er een boerderij, in 1886 werd er een deel aangebouwd. Beide data staan gegraveerd in de schoorsteenmantel.

Uitbreidingen
De camping werd in rap tempo uitgebreid tot 60 plaatsen. Dit ‘oude’ deel van de camping heeft veel mooie bomen, beschutte laantjes en een groot familieveld. Halverwege de jaren 90 werd er een flink stuk land bij gekocht. Dit was een groot stuk industriebos dat vol stond met enorme Douglas sparren. Tijdens de storm van 1999 vielen er zo’n 600 bomen om. Dit was het moment om alles te laten ruimen. Er zijn 60 plaatsen extra gecreëerd en is er een zwembad aangelegd dat uitkijkt over de heuvels van de Morvan en de zonsondergang. Tegenwoordig is dit het meest populaire deel van de camping, met veel zon en een geweldig uitzicht.

Lekker eten in de schapenstal
In de oude schuur, La Grange, is het restaurant gevestigd. Waar ooit de schapen overwinterden kan nu televisie worden gekeken en in het voor- en najaar wordt gegeten. Er is een flink stuk aangebouwd om een moderne keuken te maken. In de zomer eet iedereen buiten op het terras of onder een grote tent. Onze Franse kok kookt heerlijke Bourgondische streekgerechten, maar hij houdt ook van een meer internationale keuken.

Geschiedenis vastgelegd

Het stokje overgenomen
Op 1 augustus 2018, in het 25e seizoen, hebben Floor en Tim van den Broek de camping overgenomen. Ze zijn met hun twee kinderen in de boerderij uit 1829 gaan wonen.

Graag tot ziens,
op Camping Domaine de la Gagère

https://la-gagere.com
info@la-gagere.com
+33386304811