Een camping overnemen?

Ooit er al eens over nagedacht om een camping over te nemen in Twente? Nee? Ik in eerste instantie ook niet. Toch lijkt het nu echt werkelijkheid te worden. Een gekke, maar tegelijkertijd ook enorm leuke uitdaging.

Terwijl ik mij voorheen vooral bezig hield met cijfers en computers met strakke werktijden van 09.00u tot 17.00u, ben ik tegenwoordig, nog net niet dag en nacht, bezig met alles wat maar te maken heeft met het perfectioneren van Camping de Rammelbeek te Lattrop in Twente.

Camping de Rammelbeek, een camping waar al jarenlang door de familie met veel liefde een speelparadijs is gecreëerd voor jong en oud. In 1978 is de camping overgenomen door de familie Groeneveld en de camping is tot op de dag van vandaag nog steeds in handen van deze familie. De boerderij, het aanzicht van de camping, is weliswaar omgebouwd, maar de elementen van deze circa 130 jaar oude boerderij zijn er nog te zien en ook de sfeer van vroeger is er nog steeds te proeven.

Treintje bij Camping De Rammelbeek in Lattrop-Breklenkamp Twente.

Een aantal jaren later is de grond van de buurman erbij gekocht en zijn de campings gezamenlijk verder gegaan. De campings zijn uiteindelijk omgevormd tot één grote familiecamping, Camping de Rammelbeek.

Sindsdien is er veel veranderd en zal er op den duur nog meer gaan veranderen. Zo is Camping de Rammelbeek inmiddels verdeeld in zones. Waar de ene zone met diverse speelvoorzieningen perfect is voor gezinnen, is de andere zone enorm geschikt voor de rustzoekers. Daarnaast is Camping de Rammelbeek ook voorzien van kampeerplaatsen met privé sanitair. Met andere woorden voor ieder wat wils!

Aan faciliteiten geen gebrek. Zo is het recreatiemeer op de camping nog groter gemaakt, zijn de speeltoestellen vernieuwd, is er een waterglijbaan bij het overdekte zwembad geplaatst en heeft het eenvoudige afhaalmenu plaatsgemaakt voor een kwalitatief goede eetgelegenheid genaamd ‘Tijdloos’ op de camping. Ook een binnenspeeltuin, een visvijver en een camping winkel ontbreken zeker niet op Camping de Rammelbeek.

Al met al is er genoeg werk, zowel op de camping zelf als (toch wel af en toe weer) achter de computer voor het succesvol runnen van een familiebedrijf. Een dag vervelen is er in ieder geval voor mij nu niet meer bij. 

Denk je misschien na het lezen van deze blog:  Is zo’n camping overnemen misschien toch echt wel iets voor mij?  Geloof mij, ik spreek uit ervaring, een carrière switch is dichterbij dan je denkt ☺ !