14 jaar na het vertrek

Wij zijn Jan en Willeke, een Nederlands stel, dat in 2005 naar het midden van Italië is geëmigreerd voor een ander manier van leven.
Graag stellen wij ons aan je voor en vertellen in het kort hoe Agricamping Rocca di Sotto tot stand gekomen is.

Wij hebben ons hart volledig verpand aan de regio Abruzzo Italië. Dit omdat deze regio prachtige natuurparken en mooie stranden heeft, voorzien is van een fijn klimaat en toch nog niet ontdekt is door vele toeristen of andere avonturiers.

Willeke van Agricamping Rocca di Sotto plukt tomaten voor de tomatensaus

Na een paar jaar in de Abruzzen gewerkt te hebben in het sterren-restaurant La bandiera (Willeke) en bij een carrosserie bedrijf (Jan) zijn we een stekkie voor de toekomst gaan zoeken.

Na anderhalf jaar een appartementje te hebben gehuurd en tachtig huizen-bezichtigingen later, vonden we ons boerderijtje aan de voet van het Nationaal Park ‘Gran Sasso’ in de Apennijnen. Hier hebben wij een prachtig terrein van 10 ha met eeuwenoude olijf- fruit- en notenbomen, bos, een bergbeekje, grasland en aan alle kanten een mooi uitzicht.

Onze ambitie is om steeds meer zelf-supporting te zijn bijvoorbeeld met voedsel en energie. Dit is een langzaam proces, maar zeer leerzaam.
Het begin is er met eigen hout voor diverse bouwwerkzaamheden en voor de ‘thermo- openhaard’. Daarnaast is er een ‘camping-moestuin’ zijn er veel olijf-, fruit- en notenbomen, kippen en er scharrelen op het terrein eigen zwarte ‘slowfood’ landvarkens.

Jan van Agricamping Rocca di Sotto bij een van de Landvarkens

Restauratie

Het restaureren van het huis, een camping opstarten en het onderhoud van het terrein vergt veel tijd. Maar het is een fantastische ervaring om na de vele jaren binnen te werken nu meer in en met de natuur bezig te zijn. 

Naast de vouwwagen aan de kust, ingerichte tenten en blokhut gaan wij een trekkershut bouwen voor korte en/of langere verhuur. Dit hutje zal in een klein bosje aan de rand van de camping komen te staan.

Het terrein leent zich uitstekend voor de nodige privacy voor bijv. meditatie en yoga, maar er zijn ook centrale plekken waar je elkaar kunt ontmoeten voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Terrasuitzicht van Agricamping Rocca di Sotto in de Apennijnen

Onze passies

Onze passie voor het Mediterrane leven, de Italiaanse taal en de vele contacten die we hebben opgedaan tijdens ons werkzaam leven in de Abruzzen delen we met veel plezier met anderen.
Graag verwelkomen we onze gasten om mee te kunnen genieten van wat wij hier vonden. Het heerlijke ritme van de natuur, een gitzwarte sterrenhemel, fantastische vergezichten, vriendelijke Italianen en genieten op het terras van de schone lucht en ruimte voor jezelf en elkaar.

Campingplaats van Agricamping Rocca di Sotto in de Abruzzen, Italië

Uiteraard is Rocca di Sotto een GarantieCamping en vind je alle informatie over deze mooie plek hier: https://garantiecamping.com/listing/agricamping-rocca-di-sotto/